Ads 468x60px

Tuesday, November 29, 2011

Maal Hijrah dan rezeki Tuhan

Salam Maal Hijrah 1443 buat semua...ape azam bru korg? Aku...hehe...ape ek?

Btul ar org ckp rezeki Tuhan ada di mana2. Sesungguhnya Dia tahu ape yg terbaik buat kite. Sblm ni aku ada cte psl application PhD aku kt UK kn. Malangnye aku gagal dptkn scholarship dr u yg aku apply tu. Aku anggap ia bukan rezeki aku dan Tuhan lebih mengetahui di manakah tempat yg terbaik utk aku. So aku decide nk smbung dlm je. Masa tu dlm bln 4 or 5 kot. Tp at last masa aku MC ari tu...dpt emel dr future SV ada kekosongn 1 scholarship (nsb baik ar aku rajin cek emel wpun tgh cuti). Dan aku adlh the 1st waiting list for the scholarship in case kalo ada yg reject the offer kot. So ada ar yg reject tu then the offer dpt kt aku. Aku pk why not...terima je ar kn.

After 3 weeks still x dpt any contact from that U..so aku emel my future SV. Hasil follow up beliau...he said that the U will contact me shortly and send me the offer letter. Expected start date is 1 February 2012....ha??? cne ni? Aku da sarat kot masa tu. Emmm...Pk punya pk...proceed je ar dlu...then mayb leh mntk extend kot. Nnt ar try tanya.

p/s: mls btul nk isi borang cuti belajar...byk dokumen n sgt leceh....huhu

Read more...

Friday, November 25, 2011

Check up 21 weeks

Ari rabu yg lps ke klinik utk check up pregnancy. Punya ar ramai org...every stesen yg aku g msti kna tnggu lama...esp masa nk kna amik darah...huhu. Nurse tu pun leh plak amik darah aku smbil sembang. Masa masukkn jarum ok...ble nk kuarkn 2 punya ar sakit...last2 ptgnye aku tgk bekas tmpt cucuk tu lebam ar plak. Ari ni pun lebam x ilang lg. Hish...nk marah pun da x de mud sbb tnggu lama sgt (nk settle cpt2 je). Ntah npe ramai sgt org...slalu x camtu.

Bln lps check up, Dr. ckp kencing kotor + darah rendah...huhu. Kna minum air masak byk2. X psl2 kna amik iron tablets. Alhamdulillah, bln ni check up sumenye ok...kencing ok, tekanan darah pun ok. Dr. scan baby pun ok. Tp aku tgk kt printed ultrasound scan tu...saiz baby agak kck. Sepatutnye minggu ni da 21 weeks tp saiznye cuma 20 weeks 6 days je. X pe ar...Dr. x ckp pe2 pun. Yg ptg baby sihat. X sabar nk g scan kt private nk tau jantina baby. X kisah ar boy or girl...just nk tau je...hehe. Skrg ni plak tgh rajin buat latihan math...nsb baik mamanye suka math...hehe.


p/s: kul 12 tgh mlm (23/11) dpt berita tok long (nenek perempuan belah ayah) meninggal dunia. Mnggu lps bru lawat Tok Long coz die sakit. Arwah dah selamat dikebumikan smlm kul 11 di Parit Sangit, BP. Moga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org yg beriman. Amin...
Read more...

Wednesday, November 9, 2011

3 weeks after operation

Lama da berhajat nk update blog ni...tp dok kt umah punya ar mls nk on laptop. Pdhal internet ada je kt umah tu. Anyway, it's been 3 weeks after my operation. Alhamdulillah...semakin sihat. Luka operation pun dah hampir sepenuhnya pulih. Kandungan pun sihat...da 19 weeks...separuh jln da...makin aktif bergerak dlm perut ni =). Sejak minggu lps pergerakan makin kuat....terkejut aku dibuatnye....huhu. Isnin bru ni kt umah MIL dek krn terkejut baby bergerak kuat sgt...terus terkeluar perkataan Allahu Akbar dr mulut aku....MIL ingt aku sakit ke ape...hehe....rupa2nye terkejut sbb baby gerak kuat sgt.

Emmm...nk cte ape lg ek? Raya haji cam biasa je. First raya kt umah famili aku ar. Coz 1st raya puasa ari tu kt umah PIL. Lgpun alang2 aku mmg ada kt Kluang (sambung MC smpi raya haji..hehe). Ptg raya da blk umah PIL da. X de pe sgt...biasa je raya...mkn ketupat + rendang + kuah lodeh. Sblm ni aku yg x bpe minat kuah lodeh ni pun raya kali ni 2-3 kali gak ar bantai...hehe.

Smlm 1st day start keje after MC. Semangat gak ar nk g fakulti...sbbnye nk kna wat revision jurnal yg aku antar dlu. After review kna wat correction...biasa ar. Yg sedihnye...cuti sem...ramai lak yg x de. Plus kat fakulti lif rosak lak tu. Aku plak nk kna naik tingkat 5...mencabar gak ar dgn keadaan diri yg bru sihat ni. Dgn bwk laptop yg agak berat lg...huhu...dugaan =(. K ar, tu je kot nk update utk kali ni...daa~

p/s: Terima kasih pd semua yg mendoakan, yg melawat aku kat hospital ari tu terutama skali yg menjga aku after operation ~ mama, ayah, anisa, arep, MIL and en.suami....Domo Arigato~
Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates