Ads 468x60px

Tuesday, December 24, 2013

Alkisah Amani dgn pengasuh

Betul2 aku x sangka yg Amani akan cepat adapt bile kna hantar duk ngn pengasuh. She only take a week to adapt!! Alhamdulillah. In a week tiap kali hantar menangis n tiap kali ambil bile nmpk aku je trus lari kat aku mntk dukung sambil nangis.

Then a week after sempat hantar 2 hari je. Isnin cuti Hari Hol...selasa n rabu je sempat antar. Khamis n Jumaat tak hantar sbb masa tu aku x bape sihat. Masa hantar hari Selasa n Rabu dah nampak die mcm ok skit. Bila hantar pengasuh amik die nk g kat pengasuh tp muka cam sedih je ar. Blk pun bila amik die da calm da. Just suh aku amik die je x nangis lg. Then gap lama dr khamis sampai Selasa tak hantar pengasuh coz Sabtu aku balik Kluang berehat kat sana....hari Rabu hantar aku risau gak takut die x ok balik. But again  she suprise me...die ok je nak ikut pengasuh...salam tgn aku n muka da tak sedih lg. Bila aku amik ptg pun die tgh leka main sendiri. Alhamdulillah...semua dipermudahkan. Gud girl Amani....pandai pun Amani bwk diri. Pengasuh pun ckp yg die dah mula nk main ngn kawan2 lain. Kalo x...x pandai pun main..buat hal sendiri je.

Yg kelakarnye...Amani ni kuat mkn. Nasi tu mmg konfem ar mkn. Pastu biskut selagi nmpk mintak. Aduii...segan betul aku. Nk kna bekalkan biskut ar skali skala....jenuh pengasuh nk restock biskut tiap2 mnggu...huhu. Tp susu kurang minum. Kat umah pengasuh 2x je minum itupun slalu x abs. Kat umah...mmg x ar. Nak ngempeng je kejenye...huhu. Amani pun da x chubby cam dlu. Tinggi je lebih.

Asik cte psl Amani je...Ammar mcm mana? Ammar alhamdulillah...progress at 5 month da pandai capai mainan then apalagi...masuk mulut ar. Ammar ni suka senyum. Pantang org tgk or acah die je mesti die senyum. Good boy Ammar...peramah gitu =)

Amani yg kononnya mare adik die main buku die...huhu. Garang kakak ni =p

Read more...

Multivitamin: Vitalea



Oh...sudah berabuk nampaknye blog ni...huhu. Sejak jatuh sakit mnggu lepas...jadual huru hara sikit. Dalam proses untuk kembali seperti biasa.

Masa sakit mnggu lps...berat sy mmg turun mendadak. I’ve lost 2kg. Da ar sememangnye kurang berat badan. Maka bertambah kuruslah saya. So doc advice sy amik multivitamin since i’ve been vomitting n dhiarea masa sakit hari tu...mungkin byk nutrien2 (ntah cukup ke tdk sblm ni...huhu) dlm tubuh hilang. Pilihan saya...tentulah Vitalea from Shaklee =). 

Kenapa saya memilih Vitalea?? 

Ini kerana Vitalea merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.


- 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas
- 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
- 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent
- 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat
- 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
- 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang
10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga

Siapa Memerlukan Multivitamin??

- Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan  kecergasan tubuh jangka panjang
- Individu yang tidak lengkap diet hariannya
- Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
- Remaja yang sedang membesar
- Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
- Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
- Individu yang menopous
- Wanita yang baru bersalin


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 ~SUPPLEMENT UNTUK ANDA~
♥ Arnidza Ramli (1065424)
♥ 019-7122817
♥ arnidza.ramli@gmail.com
♥COD area UTM Skudai, Taman U dan Skudai



Read more...

Friday, December 6, 2013

OmegaGuard for preggy n brestfeed mummy =)

Preggy n breastfeed mummy out there...berita baik untuk korg semua!! Saya nak bercerita sedikit ttg supplement yg terbaik utk perkembangan otak dan minda baby n bakal baby korg. Apalagi kalau bukan OmegaGuard Shaklee, supplement yg kaya dgn Omega 3 =)



Wanita yang mengandung perlu mengambil 1500mg DHA (800mg EPA) sehari untuk menampung keperluan dirinya dan juga kandungan.  DHA adalah nutrien penting untuk mengoptimumkan fungsi otak (keupayaan mental untuk menyedari dan memahami sesuatu) dan keupayaan retina (mengoptimakan pengelihatan untuk proses berfikir dan melihat).
 

 Mengikut keputusan kajian yang membandingkan wanita mengandung yang mengambil sehingga 1100mg DHA (serta 800mg EPA) setiap hari dengan wanita mengandung yang mengambil cuma 100mg DHA setiap hari , wanita yang mengambil DHA 1100mg melahirkan anak (kanak-kanak A) yang mempunyai tahap IQ iaitu kebolehan berfikir dan memahami yang lebih tinggi (mendapat markah IQ yang lebih tinggi) sehingga kanak-kanak itu berumur empat tahun berbanding kanak-kanak yang dilahirkan oleh ibu yang hanya mengambil 100mg (kanak-kanak B). Kanak-kanak A juga mempunyai kualiti tidur yang lebih baik, immuniti yang lebih baik serta kurang risiko alergik.

Bagi ibu menyusu pulak DHA yang terkandung di dalam OmegaGuard akan menyingkirkan lemak berlebihan yang tidak diperlukan oleh badan. Jadi ibu menyusu akan kekal langsing dalam tempoh penyusuan, ditambah lagi dengan kebenaran bahawa pembakaran lemak akan menjadi aktif semasa sesi penyusuan dilakukan. Gabungan inilah yang akan menghasilkan badan yang sihat dan langsing kepada ibu menyusu. Ibu-ibu akan menerima 2 pakej kebaikan  iaitu badan ramping dan sihat, di samping dapat juga menyusukan bayi .

Ada lagi rahsia kebaikan OmegaGuard ni? Bayi yang disusukan oleh ibu yang mengambil Omega Guard Shaklee juga akan mendapat kebaikan bersama, DHA akan membantu bagi mengoptimumkan fungsi otak. Otak anak akan lebih aktif dan hasilnya anak semakin pintar. 


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Jom rebut peluang untuk order OmegaGuard sempena PROMO buy 6 free 1!! Nak beli 1 dgn harga ISTIMEWA juga boleh =) 

 ~SUPPLEMENT UNTUK ANDA~
♥ Arnidza Ramli (1065424)
♥ 019-7122817
♥ arnidza.ramli@gmail.com
♥COD area UTM Skudai, Taman U dan Skudai
Read more...

Tuesday, December 3, 2013

First Day Amani with pengasuh

Smlm buat kali pertamanya Amani dijaga oleh yg bukan famili...huhu. Makulmlah...dr lps cuti bersalin sampai umur 1 tahun 5 bulan Cik Ca aka adik aku yg jagakan. Then after Cik Ca konvo Master Amani dijaga oleh Tok Ibu pula. So Amani dr lahir mmg x pernah dijaga oleh org asing.

Tok Ibu aka MIL jatuh sakit mnggu lepas. Penat sgt agaknya jaga Amani, mengajar tuisyen n uruskan rumah lg. So aku n En. Suami decide nak hantar Amani kat pengasuh je. Pengasuh yg sama dgn Ammar. Nasib aku baik pengasuh Ammar sanggup jaga Amani. Maka bermulalah episod Amani di jaga oleh pengasuh bermula pd hari smlm.

Pagi2 lg kelam kabut jugak lah aku menyiapkan brg2 Amani n Ammar. Nak angkut brg masuk kete dah satu hal. Pastu nak setting diorg plak dlm kereta. Sblm ni handle Ammar je senang coz Ammar kecik lg. Amani dgn nangis nye..mcm2 lg ar. Nsb baik Ammar behave je. Mcm biasa ar masa nak tnggal tu mmg nangis sakan ar Amani kat pintu...huhu. Sedih plak rasa. Tp she needs to adapt. Aku x leh ar manjakan die sgt. Dan aku rs this is for the best. Masa ngn tok ibu en.suami yg hantar n amik Amani. Kalau en.suami blk lmbt maka lmbt ar beliau amik Amani. Bygkan kalo smpi umah kul 10 mlm x lama lps tu da nak tido...bpe lama sgt aku jumpe Amani sehari? Skrg ni it's better coz ptg aku amik dua2 n spent time ngn diorg.

Ptg pulak bila aku amik aku intai perlahan-lahan nampak Amani elok je duduk kat sofa tgk tv...hehe. Tp ble aku bg salam je die toleh trus nangis n dtg kat aku suh angkat die. Amani...Amani. Klakar ada, sedih pun ada. Takpe ar Amani...moga Amani cepat dapat sesuaikan diri.


Kata Papa "So this is the girl who kinda stole my heart. She call me papa.."

p/s: hari ni 2nd day pun sama...nangis dpn pintu =(
Read more...

Monday, December 2, 2013

OmegaGuard: Supplemen untuk semua

Kenapa saya ckp OmegaGuard supplemen utk semua?? Sbbnye semua golongan pun boleh consume OmegaGuard. Dr kanak-kanak, pelajar, ibu hamil, ibu menyusu, wanita, lelaki, org tua....semua pun boleh. Saya sendiri hadiahkan OmegaGuard untuk mama n ayah saya...untuk control paras kolestrol dan darah tinggi.

Sempena promo bln ni jom kte gali ape kebaikan OmegaGuard dr Shaklee ni...


Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement.
Ape fungsi EPA dan DHA?

Fungsi EPA
1.Mencegah kanser
2. Mencegah pembekuan darah
3. Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
4. Baik untuk pesakit jantung
5. Menghindar tekanan perasaan
6. Mencegah penyakit darah tinggi 

Tugas DHA
1. Mencegah asma
2. Meningkatkan daya seksual
3. Mencegah sakit kulit
4. Mengelakkan kanser payu dara
5. Mengelak kanser prostat
6. Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
7. Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

Kelebihan Omega 3 dalam OmegaGuard Shaklee

  1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies) 
  2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
  3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
  4.  Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
  5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
  6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini. 
  7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Rebutlah peluang untuk dapatkan OmegaGuard Shaklee sempena promo bulan Disember ni. Dapat juga hadiahkan untuk ibu bapa, in law, adik, suami/isteri dsb =). Hubungi saya untuk dapatkan harga PROMO dan konsultasi PERCUMA.

~SUPPLEMENT UNTUK ANDA~
♥ Arnidza Ramli (1065424)
♥ 019-7122817
♥ arnidza.ramli@gmail.com
♥COD area UTM Skudai, Taman U dan Skudai


 
Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates