Ads 468x60px

Wednesday, December 26, 2012

Cuti->malas->amani

Ohh...bulan Dis..dah semakin hampir ke penghujungnya. Bulan ni adlh bln yg plg x produktif bg aku...huhu. En. suami amik cuti coz die kna abskn cuti...so aku pun amik cuti sekali. Mslhnye pastu nk dtg keje blk...aduiii...malas btul. Ditambh dgn keadaan cuaca yg sejuk je...bgn pg asik rs nk smbung tido je...huhu.

Ingt nk tulis entry sempena hari kelahiran aku...last2 ari ni 26 Dis bru ar terkedek-kedek nak menaip. Anyway, hepi besday to me =). Celebration??...biasa2 aje. Aku teringin nk mkn kt Pizza Hut coz da lama rsnye x mkn pizza. So kitorg celebrate dgn mkn kt Pizza Hut je.

En. Suami buat surprise dgn belikan aku sejambak bunga ros...=)...senyum sampi ke telinga coz jarang2 dpt adiah bunga dr en.suami. Walaupun aku x pandai jaga bunga tp aku suka ble dpt bunga dlm jambangan yg cantik...hehe. Gambar? Ada kt BB en.suami...lupa bluetooth. Lain masa akan aku upload.

Setiap entry x sah kalo x de cte Amani. Progress Amani @ 9 months...emm...dah memapah ke sana sini. X nak ditinggal sorg2...(td g keje pun die nangis sampai sedu2 ble aku nk tnggal die...hai lah hati...cne x berat ati ni nk g keje...huhu). Gigi dah tumbuh sbtg lg kt bhgn atas...kuat mkn..(ha...yg ni x tau ar ikut perangai spe..) n mcm2 lg ar...x abs nk cte psl amani je...hehe. Miss her already =(

Emm..itu je ar kot...daa~
Read more...

Tuesday, November 20, 2012

Vacation @ Cameron Highlands ~ Part 3

Ok...sambung cerita hari kedua di CH =). Pg2 lg kitorg da bgn dan bersiap-siap...plan nk ke Kea Farm. Seperti yg aku dah cerita sblm ni...Kea Farm ni tmpt yg jem masa kitorg on the way naik CH ari tu. Kea Farm ni mmg tmpt tumpuan ar coz sume brgn from CH ada kat pasar ni. So ape2 yg kitorg lum bli lg kt pasar mlm Brinchang...kitorg bli kt cni. Antaranya teh, bunga, cenderahati dan mcm2 lg ar.

Masa kitorg sampai tu awal lg...so org pun x ramai lg. Enjoy the pics =).. Amaran!! Entry kali ni mengandungi banyak gambar...(haha...perlu ke??)

Ni masa bru pas parking

Sibuk cari glove n earmuff utk Amani sbb sejuk time tu

 Geram tgk bunga2 yg cantik tu...diskus skit punya lama...nk bli ke x...last2 x beli pun...huhu (rs nyesal pun ada..)

Amani yg kerunsingan sbb org da stat ramai time ni

Tgh sibuk jln2..tgk2 Amani da tido...hehe...sian die..pnat

Amani mmg byk tdo je masa kt CH. Agaknye sbb sejuk dan nyaman so die pun rasa best je tdo...hehe. Lps puas shopping2 kat Kea Farm...(harga teh kt cni mmg murah...)..kitorg blk semula ke hotel utk rehat jap n check out...huhu...nk blk da..rs cam x puas je...huhu. B4 blk..posing time =)









Destinasi kami yg seterusnye adalah Ladang Teh BOH...Alang2 da naik CH x kan x pegi kn?? Tmpt yg famous for its beautiful scenery...even jln2 yg kitorg lalu utk ke sana pun mmg cantik bangat...subhanallah. Again...enjoy the pics =)


Macam lawatan sambil belajar plak..hehe



Dah penat posing...kite minum dlu!!! hehe...cer rasa skit teh boh kat tanah tinggi ni...=p



Dan enjoy the scenery masa kitorg nk turun plak...=)








Selesai suda cerita kami di CH. Lebih kurang kul 3.30ptg kitorg gerak blk. Perjlnn pulang kami diiringi dgn ujan yg kdg2 agak lebat ar juga. Alhamdulillah...kami selamat sampi di JB lbh kurg kul 11 mlm. Sian en.suami terpaksa drive sorg2. Aku sempat drive dr RnR Seremban smpi Ayer Keroh je coz spjg aku drive tu Amani nangis melalak-lalak nk suh aku pgg die. En.suami nk rest jap pun x dpt. Last2 aku pgg die lbh kurg 5 minit da tdo da...huhu...sje je Amani ni...sian papa. Sampai JB bru tau ujan lebat kt johor smpi certain tempat banjir. Coz masa kitorg kt CH ujan renyai2 je...x de ar lebat pun. 

p/s: En. suami, next vacation kt mana plak ye?? hehe....
Read more...

Monday, November 19, 2012

Vacation @ Cameron Highlands~Part 2

Maaf sesgt...ambil masa yg lama utk update part 2...huhu. Mnggu lps aku cuti seminggu...tido kt Kluang, tido kat umah PIL, mak sedara meninggal (al-fatihah buat Mak Ngah) dan mcm2 lg ar. So byk travel ke sana sini...huhu.

Okay...sambungan ceritera vacationku..hehe. Lokasinya...Big Red Strawberry Farm. Sgt menarik tertarik kau memang da boom! Bergambar je ar kitorg. Msuk2 je ternmpk strawberry besar merah menyala...apalg...posing..hehe.



Amani geram dgn strawberry tu...gigit dier...hehe (ingt mknn ke?? huhu)

Jumpe lg strawberry 3D plak..haha. Apalagi...again snap!

Amani wat tarian gangnam style la plak (teroverexcited...hehe)
Dgn salad pun kitorg bergambar...huhu. Best...rangup gle salad kat CH ni...sungguh enak dimakan begitu saja~~
Lepas tu bergambar dgn bunga-bungaan plak...huhu. Ingt boleh ar pick strawberry ke ape...tp x tau ar nape that day x boleh pick plak. Tp x kisah ar coz aku mmg bukn peminat strawberry pun...huhu


Sampai kat atas...ada kafe yg menyediakan sume jenis makanan berasaskan starwberry. Kitorg try hot choc strawberry, hot coffee starwberry n ais krim goreng strawberry. Emm...sejuk2 ni minum air panas mmg best. (Maaf, gambar lupa snap..bab mkn ni mmg x sabar2 nk masuk mulut trus...huhu). Da kenyang...kitorg balik. Sempat ar rembat coklat strawberry (bukan strawberry coklat ye...), fridge magnet and spek itam utk amani...(motip: sbb amani suka tarik2 spek mama die...so mama belikan utk amani satu...hehe). Sblm balik pun bergambar lg..



Pastu da kul 3 so kitorg pun cek in ke hotel. Hotel ni aku dpt tau masa cari2 info psl CH. Nama die Strawberry Park Resort. Lokasi hotel ni kat tanah rata dan terpencil skit..coz die kat atas bukit lg...so mmg aman dan nyaman. Sgt best wpun dpt stay kejap2 je. Bilik yg aku amik ni nama die studio suite. Ada twin bed dan ruang kat dlm sgt besar. Kitorg request extra bed.  Let's see the interior of the room.


Ttba ada budak kecik kaler merah plak ats katil..huhu


View dr balkoni bilik

Masuk je bilik trus landing kepenatan. Maklum ar dr smlm smpi ke esoknye ptg x baring2 pun lg. Baring2 jap menghilangkan lelah, mandi n solat...malamnye kitorg kuar mkn n shopping kat psr mlm Brinchang. Mkn malam kt ikan bakar Pak Nik...x de yg spesel pun...cam tmpt2 ikan bakar yg lain tp harga berpatutan ar. Harap maaf skali lg..akibat sibuk shopping baju2 dsb lupa nk snap gamba kt pasar mlm Brinchang. Kitorg g sana ditemani sepupuku yg kebetulan ada rombongan opis beliau. After penat shopping kitorg jln2 ke Tanah Rata naik kereta...cewah cam pantun plak. Da penat pusing lepak di Starbuck...tq puan sepupu for the treat =).



Balik hotel kepenatan..apalgi zzzzzzzzzzz!!!

p/s: Ok...selesai sudah cerita utk 1 ari...next entry sambung cerita keesokan harinya pula (saya janji akan update scpt mungkin...huhu...mcm ar ada org kisah..=p)
Read more...

Thursday, November 8, 2012

Vacation @ Cameron Highlands~Part 1

Rentetan drp kisah Pre-PhD aku tu...maka aku dan keluarga membawa hati yg duka ke Cameron Highlands (tetiba puitis lak ayat...=p). Dr cte yg lps mungkin nmpk cam sng je aku accept the situation. But the reality is...fuh...susah rasanya nak accept. Byk benda yg aku n en.suami hold disbbkan fikir akan fly dlm waktu terdekat. Nak tukar kereta...hold, nak beli sofa kat umah...hold, nak pindah umah besar skit...hold, macam2 lg ar hold. Ttba at last hasil pun tarak. Sedih..mmg sedih. Ok...x mau sedih lama2..kte story psl our vacation @ Cameron Highlands.

Kami (aku, en.suami, anisa, ajah & amani) memulakan perjalanan hari Jumaat kul 1 pagi. Target utk sampai awal pagi coz plan kami nk mandi manda dlu kat Kolam air panas Lubok Timah. Alhamdulillah...perjalanan lancar, Amani pun x merengek (mmg sng bwk g jln2) dan kami sampai di Lubok Timah around 8 pagi.

Signboard Lubok Timah (kitorg pun sure x sure je masa ni..huhu)

Amani awal2 cam takut2

Lama2 da konfiden skit..hehe

Lama gak kitorg kat Lubok Timah coz terpksa bergilir. Amani mandi n siap2kan die...then en.suami pgg bru aku n Anisa mandi...huhu. Around kul 10 pagi bru kitorg naik ke Cameron Highlands. Malangnya, on the way naik jalan jem coz byk org stop kt Kea Farm (Salah satu destinasi yg kitorg nk tuju gak tu). Especially bas2 yg bwk rombongan. Jalan sempit so that's why jalan jem.  Perut da lapar sgt coz ingt perjalanan skjp je so kitorg decide nak breakfast kt ats je. Tp lastly, kitorg sampai kt Brinchang almost noon. So singgah kat food court trus lunch je. Kira brunch ar..huhu.

En. suami n Ajah bergamba with old model car..sgt antik!! (near the food court)


Takdir atau kebetulan...kat food court kitorg jumpa cousin aku. Die join rombongan tempt keje die. Bertolak lbh kurang sama waktu ngn kitorg...smpi pun sama2...haha. What a beautiful coincidence. Kitorg plan nk g psr mlm Brinchang and cousin aku promise to join us. After lunch, kitorg ke hotel Strawberry Park Resort utk check in. But masa tu bru kul 2 ptg. Check in time kul 3 ptg so we move to our next destinantion which is Big Red Strawberry Farm =). Next story will be updated soon...tungguuu!!!



Read more...

Saturday, November 3, 2012

Wednesday, October 31, 2012

Pre-PhD: Trial & Tribulation

Setelah dpt mempositifkan diri ats ape yg berlaku...bru ar aku rs cam nk story skit psl PhD hunting aku ni. Byk dugaannye..ini bru nk stat PhD...lum wat pun lg..huhu.

Mac 2011: Ingt lg masa ni aku tgh sibuk nk kenduri kawin belah en.suami. Ttba dpt email or call (aku pun da xingt..) dr mentor aku...ada tawaran sambung PhD di sebuah univ. di Scotland. Her colleague during PhD tgh crk student so she recommend me. Due date utk antar application form on the same day die bgtau aku. So kelam kabut ar aku buat persiapan...isi borang permohonan, buat summary of project skit, prepare sijil2 dsb.
Org tgh sibuk buat persiapan utk kenduri esok...aku n en.suami sibuk buat permohonan PhD..huhu (masa tu pikir..x pe..pengorbanan demi sebuah masa depan yg lebih baik...cewah...poyos).

April 2011: Oleh kerna last year my institution ni x dpt kuota yg byk utk hantar staf futher study oversea...so staf were advised to find their own scholarship. Luckily, PhD offer yg aku dpt includes the studentship skali. So bermulalah episod aku n future supervisor (SV) buat proposal utk studentship competition. Yg ni pun last minit punya keje...so by the end of April aku da submit the proposal.

Jun 2011: I got bad news. The studentship yg aku apply was unsuccessful. The future SV pun kind of suprise coz die quite positive yg aku akan dpt the studentship. Tp nk buat mcm mana kn..terpaksa terima dgn redha. Nk x nk kna crk sumber kewangan yg lain. Kouta kt my faculty pun semuanya dah diisi.

Julai 2011: Bermulalah episod aku n bbrp tutor yg lain aktif mencari scholarship yg dioffer on that year kt internet. Antara yg plg2 hampir aku nk antar is Biasiswa Agong. Tp masa tu aku x sempat nk sediakan semua dokumen yg diorg nak. Sbb aku jumpa info psl biasiswa ni pun da almost the due date. Nak buat macam mana kn...sekali lg bukan rezeki aku.

Ogos-Okt 2011: I was on my early pregnancy. So most of the time rs x sedap badan plus omesi terganggu sbb berita yg aku ada cyst tu...so progress pun agak slow.On Okt aku operate remove cyst. So cuti pjg gak ar 1/2 bulan. (Hehe...ada kna mengena ngn PhD ke??)

Nov 2011: I got a good news. PhD studentship yg pd mulanya aku gagal dapatkan tu...mayb ada org reject the offer. I was the first person on the waiting list so aku dpt the offer. Kalau da rezeki tak ke mana kan...maybe rezeki anak jugak ar.

Dis 2011: Receive offer letter with starting date Feb 2012. The date dekat sgt ngn EDD aku so aku mintak delay until June 2012.

Jan-Feb 2012: Aku pun start buat permohonan further study & study leave kat fakulti. Malangnye presentation aku cannot convince the panels so aku kna present lg skali.

Mac-Mei 2012: Ingtkn sempt nk represent my proposal but terbersalin la plak..huhu. So the presentation was postpone until abis maternity leave aku ar.

June-Sept 2012: Lg skali mntk delay registration sbb procedure kt sini tak settle lg. Tarikh postpone ke Okt 2012. Peringkt fakulti dah ok...univ. plak yg buat hal. Diorg x lepaskan permohonan aku ats sbb rangking univ yg aku nk pegi tu.

Bermulalah episod duka dlm chapter Pre-PhD aku ni. Bygkan usaha yg aku buat selama setahun lbh sia2 mcm tu je. Aku dah study the topik mcm da abs satu sem literature review. (Yela the future SV tu sgt ar baik orgnye...so aku nk bg good impression ar kat die...huhu). Apakan daya...kita hanya mampu merancang...Tuhan yg menentukan. Downnya aku masa tu rs cam nk berenti trus jd tutor. Yela..kat fakulti aku ni berapa kerat je lg tutor yg lum smbg bljr. Kang aku ar yg plg last ni...huhu. Pasrah je ar...mungkin ada hikmahnya. Percaya je lah rezeki Allah ada di mana2...InsyaAllah.

p/s: disbbkn tgh down ni...en.suami plan nk bwk aku bercuti jln2 cari ilham...haha. Mayb kitorg akan ke Cameron Highlands..insyaAllah. Will update the story in my next entry =)
Read more...

Tuesday, October 23, 2012

Amani sudah tumbuh gigi :-)

Anak mama sudah tumbuh gigi..hehe. First time mama dpt tau ari khamis 18hb lps..masa tnggu cik nana g x ray tgn die. Emm..cik nana jatuh moto lg. Kali ni jari kelingking die plak retak. X psl2 kna g hsa n hasilnye satu tgn die kna simen..haha kelakar. Yg injured jari je..simen smpi ke tgn.

Ok..berbalik pd cte asal..masa tgh tnggu cik nana x ray, cam biasa Amani yg x reti duk diam masukkan jari aku dlm mulut die. Ttba aku rs bnda krs kt gusi bwh. Trus aku tgk gusi amani then aku notice bnda putih kt gusi die. Wah..anak mama da bsr..da tumbuh gigi. Lmbt tul cik nana n cik ca g x ray. X sabar nk cte kt diorg..hehe.

Itu cte 4 ari lps. Skrg gigi Amani da nmpk pun skit. 2 btg tumbuh sekaligus. Cabaran ar utk mama df amani pasni..huhu.
Read more...

Wednesday, October 17, 2012

Setahun suda~~

Setahun suda sejak aku menjalani operation cystectomy. Kenapa aku ingt? Coz ari ni juga hari lahir adik bongsu aku aka Arep. Hehe...saje je nk post entry ni...x tau nk tulis pe da.

To Arep: Hepi 16th besday. X sabar2 ar tu nk amik lesen moto =p
Read more...

Tuesday, September 25, 2012

~I'm singing my blues~


Da lama rasanye tak bercerita ttg lagu favourite kn?? Yup, as shown in the video, itulah lagu kegemaran aku. Lagu Blues by Big Bang.

Act not new ar...da lama but sje je nk bercerita ttg lagu...hehe. Lagu ini juga ar yg dpt menenangkan Amani di kala Amani merengek. Tak tahu ar kenapa dlm byk2 lagu...lagu ni yg Amani suka. Tgh2 nangis pun ble dgr lagu ni msti die berenti jap nangis. Siap berubah trus mood die. Anyway, enjoy da song =)
Read more...

Thursday, September 13, 2012

Soal hati~

Tetiba rindu sama Amani...huhu. Pg td nk g fakulti pun rs cam berat ati je. Rasa nk stay ngn Amani je...huhu. X leh bayang kalo terpaksa berjauhan ngn Amani walau sehari. Ni gara2 bce post kt KIM psl ibu2 yg kna outstation. Cne ar mlm kalo x dpt df Amani...huhu. Amani leh tdo ke? Ish..pk bkn2...stkt ni alhamdulillah x kna tnggal Amani mlm2 lg.


Dlu selalu bce membe post kt FB rindu kt anak diorg. Masa tu x phm..yela bru tnggal g keje jap je kn...x kn da rindu. Now i know that feeling...n i hate it. Rs cam nak blk umah skrg gak...huhu.
Read more...

Monday, September 10, 2012

Amani dah makan??

Mmg x syak lg..da bersawang blog ni...huhu. Entry bln 8 x de lngsung. Maklum ar bz ngn kursus (alasan je tu..huhu) dan mcm2 lg perkara yg menensenkn. Entry raya pun x de...huhu.

Amani already turn to 6 months. Bru je blk dr checkup. Berat die 6.9kg, panjang 68.5cm. Bln lepas punya checkup aku ada kursus so en.suami n Cik Ca yg bwk. Berat die time tu 6.2 kg so berat naik 0.7 kg je bln ni. Ok ar tu.

Today is 1st time Amani makan. Plan nk bg dr mnggu lps tp x sempat2 nk buat.N mama die yg mls nk buatkn mknn Amani. Tp kalo mkn buah ke ape ada ar suap2kn die gak. Aku buatkn 1/2 potong pisang saiz sederhana dilenyek n campur susu ibu skit. Resultnye ada ar dlm 1 sudu je kot Amani mkn coz aku suapkn tu pun ujung2 sudu je. Ok ar tu. Mlm nnt nk try bg lg...hehe...mama die yg excited =).

Muka cam paksa rela je..huhu

Progress Amani skrg meniarap dan telentang, capai mainan n of coz sume bnda nk masuk mulut. Yg tensennye time tido 1 katil tu die nk conquer. Jap meniarap, jap melintang, jap menegak..huhu.Mama n papa tido sempit2 je (yeke?? mama je kot tido sempit..papa pun lwn ngn amani conquer katil...huhu..ape ar nasib).

Opps...lapar la plak...perutku da berbunyi. K, till next time we meet again (ntah ble ar tu...huhu)...daa~
Read more...

Friday, July 13, 2012

Emosi terganggu

Argh..production susu merudum..selalu sesi pg dpt 5oz (mgkin x sbyk org lain but yg penting ckup utk amani) tp ari ni dpt 3oz je..huhu. Tensen punya psl..hal sambung bljr ni. Mcm2 dugaan smpi kdg2 t'pk adkh ini kptsn terbaik utk aku n famili. But Allah know the best. Ape yg mampu aku buat is usaha..(ya, ayat utk m'positifkn diri). Cuba mengawal emosi coz x mau production susu merudum..tp soal hati..aku cuba yg t'baik utk kawal.

Production bru nk ok blk after cik P dtg. Member ada bg trial pek produk berasaskan alfalfa utk tingktkn production. Aku bru try mkn dlm 2 hr..hasil x sempt nmpk coz aku ada t'bce artikel Dr. Zubaidi b'kenaan alfalfa ni. Ini statement yg membuatkn aku stop amik alfalf:
artikel penuh klik sini http://drzubaidi.com/blog/?p=2889

Ingt lg kes cyst yg aku hadapi dlu? Ya, cyst aku dlu adlh dr jnis endometriosis. Mmg berkait rapat ngn kitaran haid aku. If period so ada kebrgkalian cyst akn terbentuk lg. Doc pakar ckp aku leh amik pil perancang so kitaran haid aku x teratur. Tp ada kesan negatif ar kalo amik b'pjgn. Natural way is get pregnant every year..huhu..lotih den..haha.  Nsb baik ar terbaca artikel ni. So buat masa skrg aku stop amik alfalfa. Kna mkn bnda2 natural je ar utk tngktkn production susu.

p/s: Akan cuba yg terbaik utk anakku Amani. Ya Allah, permudahkanlah urusanku dan murahkn ar rezeki Amani. Amin.
Read more...

Tuesday, July 10, 2012

Cik P sudah dtg???

Huhu...sungguh x sangka..cik P dah menjelma. Amani bru 4 bulan. Org ckp ble cik P dtg mesti susu merudum. Mmg btul pun. Tgh tensen ni. Tp nk tensen lbh2 pun x leh gak...takut nnt susu lg merudum. Huhu. Stok x de ar byk sgt. Utk seminggu je. Ari ni x tau ar dpt x cover utk dptkn stok sehari. Rasa cam nk nangis plus tensen..huhu. Kursus pun satu hal...da elok2 aku ready buat stok susu utk time kursus...kursus plak postpone. Da 2x postpone. Kalo x minggu ni..tp tarikh bru 30/7-9/8. Time pose tu..huhu.

Cik P stat dtg ari sabtu lps. Ari Ahad plak aku senggugut...sakit smpi segala posing badan serba x kna. Nak bernafas pun mcm susah gle. Pad plak mmg x de stok kt umah. Thanks en.suami tlg belikan =). N thanks juga sbb beli n hidangkn mknn plus buatkan air milo skali =). Wpun cair tp sbb en.suami yg buat...sedap je rasa...hehe.

Smlm bwk Amani cek up 4 bulan. Berat Amani skrg 5.7kg. Sama cam bulan lps...naik 0.7kg. Ok ar tu...Dr. x de ckp pe pun. Masih fully BF. Ya Allah, murahkanlah rezeki Amani. Moga aku mampu menyusukan Amani sehingga umurnya 2 thn.

 Latest pic of Amani (huhu...rindu sudaa..)

p/s: Peringatan utk diri sendiri. Jgn lupa amalkan ayat 60 Surah Al-Baqarah. Doa utk memperbykkn susu...InsyaAllah.
Read more...

Wednesday, June 20, 2012

Cermin keretaku dipecah...huhu

Nak dijadikan cerita...mlm tu after mkn mlm kat Agus aku, en.suami, amani n anisa ke klinik. Klinik Fatimah kt Tmn U tu. En.suami seharian x g keje..migrain..so die nk dptkn MC ar. Masa tgh tnggu turn tu ttba Amani nk nyusu la plak. So aku n Anisa bwk Amani g kt kete nk nyusukan die. After nyusukn die kitorg blk semula ke klinik. Masa tu ar aku tertinggal handbag kt dlm kete.

X lama pun aku kt klinik coz en.suami dah kna pnggil then kitorg nk blk ar. Around 10 minit kot. Punya ar terkejut ble tgk cermin kete blkg driver da kna pecah. Masa tu bru teringt aku t'tnggal handbag dlm kete. Cet...punya pencuri! Jap je korg nk buat keje jht korg tu ye...huhu. Nsb baik ar duit dlm purse tnggal RM 20 (tp ada duit Amani RM 50 yg aunty die bg...huhu). Pastu ATM kad pun ngn en.suami coz aku mntk tlg en.suami drawkn duit. Tab hadiah annivesarry en.suami bg pun tnggal kt umah. Brg berharga yg ilang of coz ar IC aku (IC baru x dpt lg...IC lama ilang la plak...huhu), My kid Amani, lesen memandu aku yg da expired (x ingt nk renew n mmg da lama x drive), purse tu plak hadiah pemberian en.suami masa zaman tunang lg (original tu...huhu...n semestinya ada sentimental value).

Tensen mmg sgt tensen...tp en.suami cool je so aku pun cool down ar skit. Slh diri sndr...so mmg x leh nk slhkn org lain. Thanks en.suami coz x marah isterimu yg cuai ni. Ke'cool'an en.suami mmg btul2 membantu aku ar mlm tu. Da ar esoknye aku ada presentation proposal utk smbung blaja ke luar negara. Mmg x de mood sgt. Nk amik gamba cermin pecah tu pun aku x de mood. Salinan report polis tu je ar ada..nnt aku upload. So utk peringatan semua...please berjaga2 di mana korg ltk brg berharga korg. Susah woo ble da jd camni...huhu.

p/s: Alhamdulillah...presentation smlm berjln lancar. All the deans da lepaskan proposal aku. So next step interview UTM plak..huhu. Gud luck utk diri sendiri =p
Read more...

Monday, June 11, 2012

Amani check up @ 3 months

Ari ni cek up Amani @ 3 months. Trpksa tumpng Fida (labmate) coz bgn lmbt so en.suami x sempt nk antr. Penat sgt sampi x t'jge coz spjg bln 6 ni xtvt weekend mmg penuh. Weekend lps ke mjls pertunangn cousin en.suami kat nilai. Ahad ptg bru smpi umah. Plak tu menerima kunjungn dr ex-supervisor nk tgk cik amani. So mlmnye bru ar dpt kmas bju, basuh bju n gosok bju utk keje..huhu..pnat..tu psl pengsan. Nsb baik amani bgn nk nyusu sedar..huhu.

Berbalik pd cte cek up amani. Kali ni 1st time cek up kt Tmn U coz sblm ni cek up kt Kluang. Cik Amani ari ni bgn ngn mood ceria...sng nk siapkn die. Naik je kete trus t'tdo...even da smpi klinik lbh kurg kul 9. Sampai ar kul 10.30 cik amani tdo tp turn die x smpi2 gak..huhu. Dak2 lain sume jaga n tgh main...cik amani je yg sdg lena diulit mimpi..hehe.


Cik Amani yg ketiduran menunggu turn..huhu

Ble Amani bgn je..mood die pun ok. X meragam nk susu. Tp aku sje bg coz x nk die menangis masa tgh cek up nnt. Tp mmg mud die tgh nk main...lynkn je ar. So cek up td berat Amani di usia 3 bln ni is 5 kg...naik 0.7 kg than last month. Alhamdulillah...yg penting Amani sihat. Masa inject plak, biasa ar masa kna cucuk jarum tu of cos ar nangis. Pujuk die jap then ok tp ble Cik Ca die bwk jln2 then budak sblh die nangis...die pun nangis. X lama ar...pujuk jap die trus tdo...huhu...baik btul anak mama ni. Tdo je keje die =p
Read more...

Tuesday, June 5, 2012

Shopping with Amani

Semalam sy jln2 dgn stroller bru sy...hehe...best :). Tp x lama pun sy da bosan. Sy melalak satu jj dgr...huhu. Kelam kabut mama sy.



Huhu..shopping brg dpur kt jj. Pglmn b'lainan shopping with anak ni. Nk cpt2 da x boleh lg...nk window shopping pun x sempt...huhu.
Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates