Ads 468x60px

Wednesday, May 29, 2013

Kluang-->Gemas-->PD

Musim cuti sekolah ni...byk betul undangan perkahwinan yg diterima. Last weekend aku n famili ke Gemas...kenduri kahwin kawan en.suami masa MRSM dlu. Wah mencabar perjlnn ke Gemas ni. Exit highway Tangkak...then lalu jln biasa ke Gemas more than 1 hour...huhu. Nsb baik ar kitorg gerak dr Kluang. So dah jimat masa perjlnn selama sejam.

Oh...lupa plak. Jumaat mlm tu jiran depan umah (x berapa depan ar...ke kanan skit...haha) buat kenduri nikah anak die. Ptg Jumaat aku n famili melawat Puan Yana yg bru lps bersalin then blk sempat ar rewang jap kat umah jiran tersebut. Mlmnye pas Isyak pengantin nikah kat Masjid Ainuddin (Innalillah buat Tan Sri Ainuddin yg baru je meninggal dunia...beliau merupakan NC pertama UTM). Aku x join g masjid coz masa tu Amani tidur. So en.suami je yg join. After nikah upacara makan2. Ha..yg tu aku join...hehe. Amani cam tau2 je..so die pun bgn time makan2 stat...haha. After that kelam kabut aku mengemas coz dah lewat nak blk Kluang. Almost kul 11 mlm waktu tu. Tujuan blk Kluang coz jiran nak psg khemah mlm tu...disbbkan keadaan jln di kwsn umah aku tu yg agak sempit...karang satu hal pulak nk kuarkan kete. Nak parking kat luar pun dah byk kete parking...huhu. So en.suami amik keputusan utk blk Kluang.

Ok...smbung cte kat Gemas. Rupanya pengantin berarak awal. Kitorg smpi kul 1.45 ptg...waktu kemuncak dah pun lps...huhu. So dtg2 je trus mkn2 jap n borak2 ngn pengantin then kitorg minta izin utk pulang. Tp act x pulang pun. En.suami nak jumpe membe kitorg kat Klang...en.azrin. So dr Gemas maka kami meneruskan perjlnn ke Klang...eh tak...kitorg jumpe kat Empire Subang. Ikutkan plan nak jumpe2 je then kitorg balik coz Ahad byk lg kenduri yg menanti. Tp disbbkn kepenatan kami tumpang tido di umah En. Azrin. Dan ntah mcm mana ttba terjadinye plan utk piknik di PD...huhu. En. suami n en.azrin dpt ar main jet ski n ape benda ntah yg diorg dok ats pelampung then kna tarik ngn bot n dilambung2...haha. Sakit2 bdn en.suami..pdn muka =p.

 Amani with papa

Amani with mama

Disbbkn kitorg ni bukan kaki amik gamba...leh plak gamba ngn famili en.azrin x de. Gamba kitorg pun x byk..huhu. Appara! After PD maka bermulalah perjlnn kami pulang. Fuh...mencabar...coz kereta kat highway byk gile. Apepun alhamdulillah...kami slmt sampi lbh kurg jam 11.30 mlm. Esoknye Isnin aku kna test gula...huhu. Time Amani x kna...kali ni kna plak sbb rule bru umur 25 ke ats kna test gula...uwekk. Nak muntah eden minum air gula ngn perut kosong...huhu. Adios!

p/s. En.suami cne? release tension tu x?
Read more...

Tuesday, May 14, 2013

~Rindunye kat blog ni~

Ya Allah...lama sungguh x update blog. Mmg bln April bln yg sgt sibuk dan tensen buat diri ini. A tough decision have been made...insyaAllah aku membuat keputusan untuk sambung PhD di UTM sahaja. Mungkin x de rezeki untuk aku menjejakkan kaki ke negara org..huhu. Tp insyaAllah kalo urusan PhD di UTM ni selesai dgn jayanya...aku akan ke negara org juga utk buat attachment. Mudah-mudahan segalanya dipermudahkan.

Byk perkara yg boleh diupdate sbnrnye spjg bln 4 yg lps...tp tiada kesempatan even utk blog walking pun. Antaranya, aktiviti bawa Amani main air di A'Famosa Water Theme Park (Amani budak takut air), kenduri cousin husband @ Nilai, berpindah ke opis baru di bangunan baru FKE (akhirnye dapat gak aku opis...huhu) etc. Tp nmpk gaya boleh listkan aje ar...nak cerita pun da terasa lapuk...huhu.

Progress Amani...alhamdulillah berjaya menaikkan berat bdnnye setelah turun 2 bln yg lps. Amani dah pandai sebut bbrp perkataan (of cos ar pelat) spt cat, ted (teddy bear) etc. Dah mula faham arahan2 yg kte beri..cthnye sit untuk duduk, ble nak susu masukkan jari dlm mulut, bile die nak capai ape2 then kita cakap cannot so die pun x jd amik, tnjuk hidung bile kita cakap nose mana (cuba nak ajar yg lain spt mouth, eye n ear tpp setakat ni nose je yg btul), pandai buat flying kiss n kiss pipi kite ble kte cakap kiss. Alahai...rindu plak kat anak mama ni.

Progress baby? Alhamdulillah mnggu ni dah 30 weeks. Jap je masa berlalu. Tp cek up yg lepas nurse ckp kedudukan baby melintang. Harap2 baby beralih kedudukan kepala ke bwh. Mudah-mudahan baby dapat dilahirkan normal dan mudah macam Kakak Amani. Almost sebulan tgn dan kaki aku dilanda gatal-gatal. Kemuncak masa PRU13 ari tu...jari gatal2 sampai bengkak mcm org kna alahan. Tak tau ar sebab pregnancy or aku ada alahan ape2. Tp after jumpe doc n mkn ubat alhamdulillah gatal2 da berkurang...tnggal parut je.

p/s: Busy dgn persiapan PhD sampai x de feel nak buat persiapan utk sambut baby. Hujung mnggu bru ni bru sempat nak bli brg baby skit2 (x byk pun coz baby leh pakai baju Kakak Amani). Mudah-mudahan urusan PhD dan cuti belajar selesai sblm aku cuti bersalin. InsyaAllah.

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates