Ads 468x60px

Monday, September 30, 2013

Hari pertama Ammar dgn pengasuh

Pagi2 da antar Ammar kat pengasuh...huhu. Sedih je rasa. Time2 camni ar rasa nak jd surirumah sepenuh masa. Leh jaga anak sendiri...huhu. Dlm perjalanan Ammar ok je. Sampai umah pengasuh pun ok. Aku plak leh tertinggal botol susu Ammar kat umah. Kalut dgn stok susu botolnye tertinggal lak.

Masa nak tnggal Ammar td die da start mengaruk gak ar. Nak susu ar tu. Sdey sgt masa nak tnggalkn Ammar td. Ya Allah, kuatkanlah hati aku. Mudah-mudahan keselamatan Ammar terpelihara.
Read more...

Thursday, September 26, 2013

Perjalanan Menyusu Ammar dan Amani

After kelahiran Ammar, perjalanan menyusu daku kembali lagi. Alhamdulillah lebih mudah sbb dah ada pengalaman. Amani pun diteruskan penyusuan susu ibu. In fact aku tak terus stop pun susu ibu untuk Amani. Masa pregnantkan Ammar aku masih menyusukan Amani. Cuma tak full ar sbb tak dpt penuhi demand Amani. Yela hormon pregnant masa tu agaknye susu jadi kurang. Nasib baik takde mslh apa2. So waktu siang Amani minum susu formula, malam baru aku breastfeed Amani.

Rutin sekarang...of course untuk Ammar fully breastfeed ar. Stok susu tak de ar byk sgt tapi insyaAllah cukup untuk Ammar. Amani still macam dulu...mlm je breastfeed. Waktu cuti depend on her demand and keadaan adiknye waktu tu. Kalau adik nak menyusu tentu ar adik didahulukan. Tak reti ar nak tendem nursing...huhu. Harap sgt perjalanan kali ini dapat diteruskan sehingga umur Ammar 2 thn.

Berkenaan pengasuh, akhirnye dapat juga jumpe pengasuh yg sesuai. Mlm selasa yg lepas aku n en.suami dah melawat rumah pengasuh berkenaan kat Desa Bakti. Cik Leha namanya. Sekarang die jaga 2 org budak 4 thn n 5 thn. So mmg x de jaga baby sbb 2 mnggu lps baby yg sblm ni beliau jaga dah stop sbb mak die g oversea nk smbung bljr. Itu slh satu sbb ar aku pilih Cik Leha ni. Satu lg sbb is because Cik Leha ni da ada experience handle EBM. yeay, suka2. Senang skit...da x payah explain. Mnggu depan bru start hantar Ammar kat pengasuh...huhu. Sedey plak rasa. Cane ar nnt.

p/s: Ya Allah kau peliharalah keselamatan kedua anakku Amani dan Ammar...Amin.
Read more...

Tuesday, September 24, 2013

I'm back =)



I’m back. 

Finally, after few months men’silent’kan diri..huhu. Ammar da masuk 2 bulan pun.
Ammar? Siapa Ammar? Lupa nak introduce our lil hero, Wan Dzahin Ammar. Alhamdulillah, safely delivered Ammar on 19 July 2013 bersamaan 10 Syawal. Maksudnya eden kna ganti puasa 20 hari...huhu. Masak...masak. Nak kongsi pic Ammar di hari kelahirannya. He’s born 3 kg at 1.35pm. Time org nk tukar shift...kelam kabut gak ar nak menyambut beliau. 


Anyway, sebagai ibu kepada 2 org anak...honestly rs cam x ready nak handle 2 org anak kecil. Dah set mind masa pregnant lg tp real situation is different. Habit Ammar pun sgt berlainan dr Amani. Manakan nak layan Ammar lg Amani lg. Nasib baik kakak Amani sgt behave. Kdg2 nak perhatian tu biasa ar.

Yg sedihnya my sis da x nak jaga anak2 i. Yela...die pun nak gak cari keje yg real kan. Daku faham...tp sedih sgt rs nak tinggalkan anak kat org. Skrg pun Amani tok ibu die yg jaga aku da rs sedih. Yela tak terhandle plak kang my sis nak jge dua2. Buat2 nye dua2 melalak serentak...pening. Mcm mana ar nak antar anak kat org nnt...huhu.

P/s: I’m looking for a babysitter utk jge Ammar sekitar area UTM dan Tmn U. Ada sesiapa yg berminat?
Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates