Ads 468x60px

Tuesday, November 20, 2012

Vacation @ Cameron Highlands ~ Part 3

Ok...sambung cerita hari kedua di CH =). Pg2 lg kitorg da bgn dan bersiap-siap...plan nk ke Kea Farm. Seperti yg aku dah cerita sblm ni...Kea Farm ni tmpt yg jem masa kitorg on the way naik CH ari tu. Kea Farm ni mmg tmpt tumpuan ar coz sume brgn from CH ada kat pasar ni. So ape2 yg kitorg lum bli lg kt pasar mlm Brinchang...kitorg bli kt cni. Antaranya teh, bunga, cenderahati dan mcm2 lg ar.

Masa kitorg sampai tu awal lg...so org pun x ramai lg. Enjoy the pics =).. Amaran!! Entry kali ni mengandungi banyak gambar...(haha...perlu ke??)

Ni masa bru pas parking

Sibuk cari glove n earmuff utk Amani sbb sejuk time tu

 Geram tgk bunga2 yg cantik tu...diskus skit punya lama...nk bli ke x...last2 x beli pun...huhu (rs nyesal pun ada..)

Amani yg kerunsingan sbb org da stat ramai time ni

Tgh sibuk jln2..tgk2 Amani da tido...hehe...sian die..pnat

Amani mmg byk tdo je masa kt CH. Agaknye sbb sejuk dan nyaman so die pun rasa best je tdo...hehe. Lps puas shopping2 kat Kea Farm...(harga teh kt cni mmg murah...)..kitorg blk semula ke hotel utk rehat jap n check out...huhu...nk blk da..rs cam x puas je...huhu. B4 blk..posing time =)









Destinasi kami yg seterusnye adalah Ladang Teh BOH...Alang2 da naik CH x kan x pegi kn?? Tmpt yg famous for its beautiful scenery...even jln2 yg kitorg lalu utk ke sana pun mmg cantik bangat...subhanallah. Again...enjoy the pics =)


Macam lawatan sambil belajar plak..hehe



Dah penat posing...kite minum dlu!!! hehe...cer rasa skit teh boh kat tanah tinggi ni...=p



Dan enjoy the scenery masa kitorg nk turun plak...=)








Selesai suda cerita kami di CH. Lebih kurang kul 3.30ptg kitorg gerak blk. Perjlnn pulang kami diiringi dgn ujan yg kdg2 agak lebat ar juga. Alhamdulillah...kami selamat sampi di JB lbh kurg kul 11 mlm. Sian en.suami terpaksa drive sorg2. Aku sempat drive dr RnR Seremban smpi Ayer Keroh je coz spjg aku drive tu Amani nangis melalak-lalak nk suh aku pgg die. En.suami nk rest jap pun x dpt. Last2 aku pgg die lbh kurg 5 minit da tdo da...huhu...sje je Amani ni...sian papa. Sampai JB bru tau ujan lebat kt johor smpi certain tempat banjir. Coz masa kitorg kt CH ujan renyai2 je...x de ar lebat pun. 

p/s: En. suami, next vacation kt mana plak ye?? hehe....
Read more...

Monday, November 19, 2012

Vacation @ Cameron Highlands~Part 2

Maaf sesgt...ambil masa yg lama utk update part 2...huhu. Mnggu lps aku cuti seminggu...tido kt Kluang, tido kat umah PIL, mak sedara meninggal (al-fatihah buat Mak Ngah) dan mcm2 lg ar. So byk travel ke sana sini...huhu.

Okay...sambungan ceritera vacationku..hehe. Lokasinya...Big Red Strawberry Farm. Sgt menarik tertarik kau memang da boom! Bergambar je ar kitorg. Msuk2 je ternmpk strawberry besar merah menyala...apalg...posing..hehe.



Amani geram dgn strawberry tu...gigit dier...hehe (ingt mknn ke?? huhu)

Jumpe lg strawberry 3D plak..haha. Apalagi...again snap!

Amani wat tarian gangnam style la plak (teroverexcited...hehe)
Dgn salad pun kitorg bergambar...huhu. Best...rangup gle salad kat CH ni...sungguh enak dimakan begitu saja~~
Lepas tu bergambar dgn bunga-bungaan plak...huhu. Ingt boleh ar pick strawberry ke ape...tp x tau ar nape that day x boleh pick plak. Tp x kisah ar coz aku mmg bukn peminat strawberry pun...huhu


Sampai kat atas...ada kafe yg menyediakan sume jenis makanan berasaskan starwberry. Kitorg try hot choc strawberry, hot coffee starwberry n ais krim goreng strawberry. Emm...sejuk2 ni minum air panas mmg best. (Maaf, gambar lupa snap..bab mkn ni mmg x sabar2 nk masuk mulut trus...huhu). Da kenyang...kitorg balik. Sempat ar rembat coklat strawberry (bukan strawberry coklat ye...), fridge magnet and spek itam utk amani...(motip: sbb amani suka tarik2 spek mama die...so mama belikan utk amani satu...hehe). Sblm balik pun bergambar lg..



Pastu da kul 3 so kitorg pun cek in ke hotel. Hotel ni aku dpt tau masa cari2 info psl CH. Nama die Strawberry Park Resort. Lokasi hotel ni kat tanah rata dan terpencil skit..coz die kat atas bukit lg...so mmg aman dan nyaman. Sgt best wpun dpt stay kejap2 je. Bilik yg aku amik ni nama die studio suite. Ada twin bed dan ruang kat dlm sgt besar. Kitorg request extra bed.  Let's see the interior of the room.


Ttba ada budak kecik kaler merah plak ats katil..huhu


View dr balkoni bilik

Masuk je bilik trus landing kepenatan. Maklum ar dr smlm smpi ke esoknye ptg x baring2 pun lg. Baring2 jap menghilangkan lelah, mandi n solat...malamnye kitorg kuar mkn n shopping kat psr mlm Brinchang. Mkn malam kt ikan bakar Pak Nik...x de yg spesel pun...cam tmpt2 ikan bakar yg lain tp harga berpatutan ar. Harap maaf skali lg..akibat sibuk shopping baju2 dsb lupa nk snap gamba kt pasar mlm Brinchang. Kitorg g sana ditemani sepupuku yg kebetulan ada rombongan opis beliau. After penat shopping kitorg jln2 ke Tanah Rata naik kereta...cewah cam pantun plak. Da penat pusing lepak di Starbuck...tq puan sepupu for the treat =).



Balik hotel kepenatan..apalgi zzzzzzzzzzz!!!

p/s: Ok...selesai sudah cerita utk 1 ari...next entry sambung cerita keesokan harinya pula (saya janji akan update scpt mungkin...huhu...mcm ar ada org kisah..=p)
Read more...

Thursday, November 8, 2012

Vacation @ Cameron Highlands~Part 1

Rentetan drp kisah Pre-PhD aku tu...maka aku dan keluarga membawa hati yg duka ke Cameron Highlands (tetiba puitis lak ayat...=p). Dr cte yg lps mungkin nmpk cam sng je aku accept the situation. But the reality is...fuh...susah rasanya nak accept. Byk benda yg aku n en.suami hold disbbkan fikir akan fly dlm waktu terdekat. Nak tukar kereta...hold, nak beli sofa kat umah...hold, nak pindah umah besar skit...hold, macam2 lg ar hold. Ttba at last hasil pun tarak. Sedih..mmg sedih. Ok...x mau sedih lama2..kte story psl our vacation @ Cameron Highlands.

Kami (aku, en.suami, anisa, ajah & amani) memulakan perjalanan hari Jumaat kul 1 pagi. Target utk sampai awal pagi coz plan kami nk mandi manda dlu kat Kolam air panas Lubok Timah. Alhamdulillah...perjalanan lancar, Amani pun x merengek (mmg sng bwk g jln2) dan kami sampai di Lubok Timah around 8 pagi.

Signboard Lubok Timah (kitorg pun sure x sure je masa ni..huhu)

Amani awal2 cam takut2

Lama2 da konfiden skit..hehe

Lama gak kitorg kat Lubok Timah coz terpksa bergilir. Amani mandi n siap2kan die...then en.suami pgg bru aku n Anisa mandi...huhu. Around kul 10 pagi bru kitorg naik ke Cameron Highlands. Malangnya, on the way naik jalan jem coz byk org stop kt Kea Farm (Salah satu destinasi yg kitorg nk tuju gak tu). Especially bas2 yg bwk rombongan. Jalan sempit so that's why jalan jem.  Perut da lapar sgt coz ingt perjalanan skjp je so kitorg decide nak breakfast kt ats je. Tp lastly, kitorg sampai kt Brinchang almost noon. So singgah kat food court trus lunch je. Kira brunch ar..huhu.

En. suami n Ajah bergamba with old model car..sgt antik!! (near the food court)


Takdir atau kebetulan...kat food court kitorg jumpa cousin aku. Die join rombongan tempt keje die. Bertolak lbh kurang sama waktu ngn kitorg...smpi pun sama2...haha. What a beautiful coincidence. Kitorg plan nk g psr mlm Brinchang and cousin aku promise to join us. After lunch, kitorg ke hotel Strawberry Park Resort utk check in. But masa tu bru kul 2 ptg. Check in time kul 3 ptg so we move to our next destinantion which is Big Red Strawberry Farm =). Next story will be updated soon...tungguuu!!!



Read more...

Saturday, November 3, 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates