Ads 468x60px

Wednesday, January 18, 2012

Apakah??

Sttrressss!! (bak gaya Gary dlm Running Man..). X perasan pun yg aku ni stress. Ada ar tensen skit tp cuba utk tidak terlalu memikirkannya. Blk umah mmg trus lupa psl keje (btul ke lupa? huhu...). 

Pic from here

Tp...nk dijadikan cte...cek up smlm darah tinggi la plak. Berat bdn lak naik lg 3kg. Mmg ujung mnggu bru ni aku cam x ckup rehat...plus dgn tensen nk prepare utk present proposal skali kot...plus mlm2 slalu x leh tdo. Tp aku rs cam terkawal lg tensen tu. Nurse da risau da coz tekanan darah tinggi sgt. Takut aku ada simptom pre eklampsia. Nsb baik ble cek semula tekanan darah da ok. So nurse advise suh aku rehat. Ingt after cek up nk g lab...tp aku decide blk umah ar rehat.

Mlm lak g Klinik Perdana nk scan 3D ar konon. Tp apa nk buat...Dr. x dpt nk capture muka baby coz terlindung dgn tali pusat. Jenuh gak ar Dr tekan2 perut aku spy baby gerak n tolak tali pusat tu. Tp x dpt gak...aku yg sakit perut ada ar...huhu. Lg satu Dr. tegur psl kenaikan berat bdn aku. Overal naik b4 pregnant smpi skrg da 11kg. Dr. advise suh aku kawal berat bdn coz kenaikan spjg pregnancy sepatutnya 11-12kg. Aku bru 7 bln dah 11kg naik. Plus aku ni kck je orgnye so nnt kalo baby besar susah nk kuar. Skrg pun berat baby da 1.4kg...sepatutnye 1.2kg...huhu. X sangka plak aku leh naik byk camni. Trpksa ar kawal coz nnt baby susah nk kuar plak. Hope sgt2 dpt bersalin normal coz aku da operate skali..huhu.

p/s: Moga dipermudahkan segala urusan...urusan PhD dan juga pregnancy...
Read more...

Monday, January 16, 2012

Present proposal??

Pic from here

Dah dpt surat nk kna present proposal 1 Feb ni...huhu. Cuak sungguh. Hope everything going well. Harap2 ar diorg x kondem aku teruk2 sgt. Sian kt ibu hamil ni...huhu.
Read more...

Monday, January 9, 2012

@ 28 weeks

Dah masuk 28 weeks...wah3x...jap je rasa...cam x caya. Perasaan? Slalunye org lain da stat gelabah kot...pk psl proses kelahiran nnt. Tp aku...tgh sibuk isi borg cuti bljr...huhu. X sempat nk pk pe pun...hehe. Bgus gak tu...kurang skit cuak =p.

Dah boleh stat cari brg2 baby ni...sikit2 kan. Nsb baik bln lps dpt bonus...so duit tu aku peruntukkan utk beli keperluan baby =). List pun dah buat...tnggal nk beli je...hehe.

p/s: Teringin sgt nk g scan 3D...nk tgk ar baby ok ke x...jelas skit kn.
       En.suami...ble kte nk g scan 3D??
Read more...

Monday, January 2, 2012

Welcome 2012 =)

Sedar x sedar skjp je masa berlalu. Da masuk thn 2012 da rupanya. Maka dgn ini rasmilah blog ini berusia 2 thn. Tahniah kpd diri sndr krn masih aktif dlm arena berblog ini. Berblog skdr suka2 shj =).

Source from here

Pencapaian pd thn ni?? Emm...mcm entry awal thn 2012 dlu...thn ni aku berjaya dpt suami (haha..). Tp PhD je yg blum stat2 lg. InsyaAllah, mungkin thn ini rezekinye. Moga2 segalanya berjln lancar. Selain tu, alhamdulillah for my pregnancy (baby cannot stop moving now...x pe, at least mama tau yg baby sihat=p). InsyaAllah akhir Mac atau awal April nnt akan menyambut kelahiran cahaya mata kami yg pertama =). Moga baby dlm keadaan sihat dan segalanya dipermudahkan. X lupa juga dugaan yg berat sekali aku tempuhi dr awal Ogos hingga Oktober. Alhamdulillah segalanya ok skrg ni.


p/s: Moga thn ini membawa seribu kerahmatan dan kebahagian kepada kami. InsyaAllah...
Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates