Ads 468x60px

Wednesday, June 5, 2013

Postpone lagi...argh~~

Nak balik...jumpe Amani...tapi ujan lebat gile la plak. So stuck di opis...huhu. Just baca emel, presentation proposal PhD kat fakulti postpone lagi...huhu. Dah dua kali postpone. Mula2 dlu sepatutnya 22 May then postpone ke 7 Jun....tapi td dpat emel postpone lg ke 13 Jun. Haiya...tak tonang hati den ni =(. Menunggu itu satu penyeksaan. Sempat ke nak siap semua urusan b4 bersalin ni?? Tawakkal je ar...at least aku dah cuba. Mungkin ada hikmahnya. Ape2 pun...mudah-mudahan dipermudahkan dan diluluskan permohonan dgn sekali presentation je. Amin...

Pg td rs nak update blog...tp sbb tgh neves coz ingtkn tarikh present Jumaat ni...so postpone ar kononnya nak update blog. Oleh kerana tarikh present postpone n stuck at opis coz ujan...maka terupdate ar blog ini...hehe. Nak update cte gempak ni...haha. Alhamdulillah...tanggal 2 Jun 2013 Amani sudah dapat kakinya...hehe. Ye..mmg agak lambat. Di usia menghampiri 1 tahun 3 bulan baru Amani boleh berjalan (ok ar drp x bole langsung...huhu). Act die dah memapah lama da...since b4 1 tahun. Jalan pimpin dua2 belah tgn then nak sblh tgn je. Tp beliau tersgt ar kurang konfiden bile kite lpskan tgn die utk berjalan. Ada ar kdg2 ble mud die ok die jln 2-3 langkah then trus duduk n merangkak. Akhirnye Ahad lepas nak juga die berjalan. Siap terus berlari-lari anak lg. Then mulut tu x benti membebel masa berjalan. Alahai anak mama =). Video ada direkod oleh en.suami...akan diupload kemudian ye.

Mengenai pregnancy aku plak...alhamdulillah semuanya ok setakat ni. Di kala 33 minggu...pergerakan mmg agak terbatas ar. Esp ble dah duduk lama dlm kete then nak bgn. Agak payah skit di situ. Tmbhn plak 2-3 minggu ni mmg byk travel. Dr keadaan baring nak bgn pun susah skit. Selasa lepas baru je check up. Alhamdulillah kepala baby dah kat bwh. Air ketuban pun cukup. Dr. just komen psl berat je. Die suh makan byk skit. Honestly, mmg pregnancy kali ni selera mkn aku kurang berbanding masa pregnantkan Amani. Aku jrg skip mkn tp mknn yg diambil dlm kuantiti yg skit. Buat syarat je mkn. Nak wat cne...nafsu x de. X pe ar...yg penting baby sihat. Kck skit pun x pe asalkn msa lahir nnt lbh 2 kg (kalo x kna thn wad plak). Baby membesar dgn jayanya ble kat luar nnt ye...huhu.

p/s: Entry 3 in 1 ni...PhD + Amani + pregnancy...hehe.
Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates