Ads 468x60px

Wednesday, January 8, 2014

Kejadian itu...

Kali ni nak cerita ttg perkara yg da agak berabuk gak ar...x buat2 gak entry psl 'kejadian' itu. 'Kejadian' apa tu?? Mcm ar suspen sgt...hehe.

Saya telah ditimpa kemalangan jalan raya pada 26 Disember 2013 yg lepas...huhu. Don't worry...semuanya selamat...kalo x..x de lah sy dapat tulis ttg entry ni ye =)...alhamdulillah. Sbnrnye kemalangan kecil je...x de ar serius sgt. Masa tu hajat di hati nak lunch dgn en.suami...da boring mkn kat fakulti kononnya. Masa dlm perjalanan tulah saya terlibat dgn kemalangan tu...huhu. Ni semua berpunca drp sebuah kereta (x perasan model ape tapi kaler putih) yg tiba2 tukar ke lorong kanan dan brek disebabkan jln dah mula slow (sbb kereta dah start byk...lunch hour kan...) Maka akibatnye sy terpaksa brek emergency dan hampir2 langgar kereta yg tukar lorong tiba2 tu...huhu. Dlm hati bru je ckp "Nasib baik x langgar" but then kereta sy pulak dilanggar belakang....huhu. Malang x berbau. Kereta saga blkg sy x sempat nak brek.

 kereta ku yang dilanggar

kereta yg melanggar

Nsb baik org yg melanggar sy tu pun rasional orgnye. Kami decide utk tunggu di stesen minyak Shell yg plg dekat so that x de ar jln jem disbbkn kami. On the way rupanya ada satu lg kemalangan di dpn kami melibatkan 3 buah kereta....huhu. After accident...sy pun terus call en.suami n maklumkan apa yg berlaku dan minta die dtg scpt mungkin. After diskus...maka kami setuju utk buat laporan polis dan claim insurans. Satu hal plak nak g balai polis buat report. Plan lunch ntah ke mana...last2 terpaksa queue di balai polis. Accident berlaku pd jam 12.30 tghri, buat report polis lbh kurang kul 2 ptg.

After done report polis, sy dan en.suami balik umah amik polisi insurans dan dokumen2 berkaitan. Ingat nak g setelkan insurans hari tu juga (x psl2 en.suami kna amik EL half day hari tu). FIL ttba nak join g company insurans...so terpaksa singgah umah PIL dulu. Da smpai sana MIL plak suh mkn coz kitorg mmg blum lunch lg...masa tu da kul 4 ptg...huhu. Lapar tak hengat! After mkn2 bru g pejabat insurans but unfortunately dah tutup...huhu. En. suami call service centre utk repair kereta and diorg maklumkan perlukan salinan report, gambar dan keputusan siasatan kedua2 kereta yg terlibat untuk claim insurans. FIL insist bgtau sepatutnya diorg yg uruskan semua tu. Tp x pe ar...en.suami ckp kite tnggu keputusan siasatan polis dlu then bru hantar repair.

So...apepun x bole buat. Then 1 Jan yg lepas...sy dan en.suami ke balai polis untuk amik gambar dan keputusan siasatan. Malangnya...dokumen2 tu boleh diambil selepas 10 hari waktu bekerja...huhu. Apsal ar peg. polis tu tak bgtau awal2 hari tu. Then en.suami jumpa ngn ejen yg kitorg bli kete n die ckp sepatutnya kitorg bole je hantar kete repair dlu. Sudahnye kitorg ulang alik sana sini...hasil pun x de. Sbb tu ar sy terlambat buat entry thn baru pd 2 Jan yg lepas...huhu.

So itu jelah kisahnya...hehe. X de pe yg suspen pun =p...

p/s: Ape yg perasan masa kemalangan ni...usia mmg boleh merubah kita kan. Saya semakin tenang menghadapi kejadian tak di duga seperti ni...x de ar mcm zaman muda remaja dlu (wpun skrg masih muda remaja...=p) gelabah x hengat...huhu.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates